[kokemuksia-1]

Käyttäjäkokemuksia

Alla on Psykalle.fi:n palveluita käyttäneiden kokemuksia, jotka perustuvat asiakaspalautteisiin ja haastatteluaineistoon. Haastatteluissa kysyttiin palveluihin liittyviä kysymyksiä, kuten:

  • Vastasiko tuote odotuksiasi?
  • Oliko tuottesta apua?
  • Jos hakisit edelleen, niin ostaisitko tuotteen?
  • Voisitko suositella tuotetta hakijoille?

Kaikki haastateltavat pääsivät opiskelemaan psykologiaa yliopistoon.

[kokemuksia-2]

Olen ollut erittäin tyytyväinen Psykalle.fi palveluun. Kysymysten taso oli hyvä, ja sai minut lukemaan entistä paremmin ja keskittymään myös pieniin yksityiskohtiin. Nimenomaan pienten nippelitietojen osaaminen ratkaisi tositilanteessa.

Harjoituskokeista oli selkeästi apua itse koetilanteessa, koetilanne tuntui tutulta ja pystyin luottamaan itseeni, sillä olin tehnyt jo useita harjoituskokeita. Vastaustekniikka oli hioutunut ja huomasin nopeasti kysymysten kompastuskivet. Vaikka koe ole vaikea, tuntui se harjoituskokeiden jälkeen ehkä jopa helpommalta kuin harjoituskokeet. Jotkut kysymykset tulivat vastaan uudestaan jossain muodossa myös koetilanteessa.

Tilasin aluksi kolme koetta, jonka jälkeen ostin kolme koetta lisää. Suosittelen ehdottomasti käyttämään palvelua! Jos en pääse tänä vuonna soveltuvuuskokeesta läpi, aion myös ensivuonna ostaa harjoituskokeita.

- Lasse K. (harjoitusvalintakokeet)

Lassen kommentit saatiin ennen soveltuvuuskokeita. Lopulta hän pääsi opiskelemaan psykologiaa.


Tilasin yhden kokeen vain alle viikon ennen pääsykokeita, ja sain 48/60, mikä hieman herätti. Luulin osaavani alueen jo hyvin, mutta harjoituskoe palautti maan tasalle. Oli hyvä että virheet näytettiin, niiden tarkistaminen auttoi löytämään oman lukemisen puutealueita. Kokeen tuloksesta ei pidä liikaa masentua, vaan ottaa opiksi. Harjoituskoe oli pääsykoeluokkaa, vähintään yhtä kova kuin varsinainen pääsykoe. Jos hakisin edelleen, ottaisin todennäköisesti kolme koetta ja käyttäisin niitä pitkin kevättä. Voin suositella psykalle.fi:tä, varsinkin niille jotka eivät mene valmennuskursseille.

Soveltuvuuskoesimulaation sisältö oli hyvin samanlainen kuin itse koe. Simulaatio vei jännityksen pois koepäivästä - jännitin siellä enemmän kuin kokeessa. Simulaatio antoi paljon ajateltavaa. Simulaation jännitys oli paniikinomaisempaa, ja itse kokeessa oli sitten positiivista jännitystä. Kaikki saivat hyvää ja kriittistäkin palautetta, mutta varsinkaan kriittisiä ei kannata jäädä liikaa miettimään. Vetäjällä oli hyviä käsityksiä pääsykokeesta, ja voin suositella soveltuvuuskoesimulaatiota kaikille. Jos hakisin edelleen, niin kävisin simulaatiossa poistattamassa jännitystä ja uuden tiedon toivossa.

- Elina L. (harjoitusvalintakokeet ja soveltuvuuskoesimulaatio)

[kokemuksia-3]

Yllätyin kysymysten vaikeudesta, mutta niiden avulla löysin omat heikkoudet ja harjoituskokeiden tyyli tuli tutuksi. Mikäli hakisin uudelleen, hakisin varmasti pääsykokeiden fiilistä Psykalle.fi -harjoitusvalintakokeiden avulla. Suosittelen myös muille oman tason ja kehittämisen kohteiden hahmottamiseksi.

Matematiikka on ollut itselleni hankalaa ja tilastotieteen osuus oli se, mihin erityisesti tarvitsin opetusta. Opetusvideoiden katselusta tuli tunne, että oikeasti opin jotain. Ne auttoivat selkeyttämään oppikirjassa olevia asioita. Suosittelen hakijoille videoita, koska asiat ymmärtää paremmin kun käyttää useita eri oppimismetodeja pelkän kirjan lukemisen sijaan.

Soveltuvuuskoesimulaatiossa pääsin sisään soveltuvuuskokeen tunnelmaan. Se antoi uskoa siitä selviytymiseen. Voin suositella tapahtumaa niille, jotka eivät ole soveltuvuuskokeessa aiemmin olleet.

- Anni A. (harjoitusvalintakokeet, valmennusvideot ja soveltuvuuskoesimulaatio)

Vajaan lukuvuoden opiskelun jälkeen Anni on tuntenut olevansa omalla alallaan ja toivoo pääsevänsä työskentelemään tulevaisuudessa lasten parissa. Lukiosta hän on jäänyt kaipaamaan kontaktiopetusta.